Foto’s laten spreken is een kunst

Of fotografie kunst is, blijft een onbesliste discussie. Houden we ons echter niet beter bezig met de digitale evolutie? Want wat als foto’s een uitsluitend digitaal bestaan leiden? Wij gaan op zoek naar antwoorden.

Fotografie is in vergelijking met andere kunstvormen nog niet zo gek oud. De discussie of het ook echt wel kunst is, bestaat al even lang. Het is zo goed als onmogelijk om een dergelijk breed begrip als fotografie volledig als kunst te bestempelen, of net niet.

Wordt fotografie in het vakje ‘kunst’ gestopt, dan vallen pakweg satellietfoto’s of finishfoto’s van een of andere sportwedstrijd daar ook onder. Oordeel je dat fotografie geen kunst is, wat dan met een unieke natuurfoto of een stilleven waar belichting de hoofdrol speelt? Geval per geval bekijken lijkt een betere optie, en dan nog. Wat voor de een kunst is, is het voor iemand anders misschien helemaal niet. En dan hebben we het niet alleen over fotografie.

Digitale (r)evolutie: nog meer mogelijkheden

Veel belangrijker in dit digitale tijdperk is wat je met het digitale beeldmateriaal doet. Is fotografie een passie, waarom zou je er dan niet mee naar buiten treden? Sommige mensen beschrijven een bijzondere reis in een boek, maar ook met foto’s vertel je een verhaal. De woonkamer krijgt een unieke, persoonlijke look heeft met enkele van je mooiste kiekjes. Wie weet beslis je om je fotowerk te delen met een ruimer publiek via een tentoonstelling? Al te vaak blijven prachtfoto’s in een mapje op de computer, zonde.

Het voordeel aan de digitale (r)evolutie is dan weer de waaier aan printmogelijkheden. Neem nu een online fotoservice als Smartphoto. De keuze voor een bepaalde afwerking bepaalt mee de sfeer van het resultaat. Met een fotocanvas trek je een iets klassiekere kaart, terwijl een foto op metaalplaat of aluminium perfect tot zijn recht komt in een strak, modern interieur.

Of fotografie nu kunst is of niet, in Smartphoto vind je de perfecte partner om je foto’s de aandacht te geven die ze verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>